Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank, despre creşterea economică de 13% din T2: Nu trebuie să ne entuziasmăm, nu este cazul. Suntem în proces de revenire faţă de anul trecut. Evoluţia este uşor sub aşteptări

Autor: Răzvan Botea 17.08.2021

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România a spus, pentru ZF, că cifrele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) privind creşterea economică din trimestrul al doilea din 2021 sunt uşor sub aşteptările sale, însă economia cel mai probabil va creşte cu 7% sau mai mult în acest an.

„Este în linie cu aşteptările aş spune, uşor sub aşteptări (evoluţia economiei – n. red). Aşteptările erau în jur de 14, 14 şi ceva. Este o creştere care vine după un T2 foarte slab, este un efect de baza foarte puternic. Nu trebuie să ne entuziasmeze această cifra, că nu este cazul. Suntem în proces de revenire faţă de căderea de anul trecut”, a spus Ionuţ Dumitru.

Marţi, premierul Florin Cîţu poate deschide câteva sticle de bere pentru a sărbători creşterea economică pe care o va anunţa Statistica şi ieşirea economiei din criza COVID-19. Acum să vedem cine achită nota de plată

Produsul intern brut a crescut cu 13% în trimestrul II din 2021, pe serie brută, faţă de perioada similară din 2020, economia marcând astfel în primele şase luni din acest an un avans de 6,5%, arată datele publicate marţi de INS.

Faţă de T1 2021, în trimestrul doi economia a crescut cu 1,8%.

Creşterea explozivă din acest an vine după ce în T2 2020, primul trimestru afectat de pandemia COVID, economia a avut o cădere brutală, de 10,5%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019.