Americanii fug după lux: Vânzările producătorului de bijuterii Pandora depăşesc nivelul dinaintea pandemiei pe măsură ce clienţii din SUA au început să cumpere tot mai mult

Autor: Alex Ciutacu 17.08.2021

​Producătorul danez de bijuterii Pandora a anunţat astăzi că performanţele robuste înregistrate pe piaţa din SUA au generat o creştere rapidă a vânzărilor în al doilea trimestru, pe măsură ce piaţa din China a cunoscut o scădere, potrivit Reuters.

Pandora vrea să îşi accelereze vânzările în cele mai mari două economii ale lumii, iar în acest moment vânzările totale din perioada aprilie-iunie sunt cu 7% mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului 2019.  

În SUA, vânzările trimestriale s-au dublat faţă de anul 2020, iar evoluţia faţă de anul 2019 prezintă o creştere de 63%, pe măsură ce programele guvernamentale şi campania de vaccinare alimentează atât vânzările de bunuri cât şi serviciile.

Pandora a declarat că observă semne potrivit cărora câştigă o cotă de piaţă mai mare în SUA – cea mai mare piaţă de desfacere a danezilor – însă a avertizat că nivelul creşterii s-ar putea tempera în a doua jumătate a anului.