Radu Piţurlea, Concelex: Dincolo de investiţii care pe hârtie transformă România într-un adevărat şantier, construcţiile se confruntă cu obstacole economice şi birocratice majore

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.08.2021

♦ Concelex, un grup de construcţii din Bucureşti controlat de omul de afaceri Daniel Piţurlea, are contracte încheiate pentru perioada 2020-2024 în valoare de 350 de milioane de euro.

Industria locală a construc­ţiilor se co­nfruntă cu pro­ble­me de natură biro­cratică, ce fac derularea pro­iec­telor dificilă, este de părere Radu Piţurlea, vicepreşe­dintele companiei de construcţii Concelex.

„Potenţialul ar trebui corelat cu reali­tatea. Dincolo de investiţii care pe hârtie trans­formă România în­tr-un ade­vărat şan­tier, sectorul se confruntă în prezent cu obstacole economice şi birocratice ma­jore. La nivel mondial, preţurile mate­ria­lelor de construcţie au explodat, dar nor­mele locale pri­vind achiziţiile pu­blice nu au regle­mentată actuali­za­rea preţurilor din contracte“, spune Radu Piţurlea.

Astfel, fără o serie de măsuri rapide şi clare în această direcţie, exis­tă riscul ca planurile de dez­voltare să rămână doar la nivel de idee, companiile de construcţii fiind reticente în a mai intra în licitaţii la care vor fi blocate de un preţ licitat în contextul unei pieţe fluctuante.