Romasia, companie de transport mărfuri: Costul transportului maritim din China a crescut de 7-8 ori faţă de preţul dinaintea pandemiei

Autor: Alex Ciutacu 18.08.2021

Costurile pentru transporturile de mărfuri din China au crescut faţă de preţurile înregistrate înaintea pandemiei, în special pentru cele pe cale maritimă, unde s-au înregistrat creşteri chiar şi de 700%, a transmis Romasia, o companie românească activă în acest sector.

„Costul transportului containerizat maritim s-a mărit de şapte-opt ori faţă de preţurile dinaintea pandemiei. (...) Noi am căutat soluţii şi am eficientizat anumite procese astfel încât preţul pe metru cub să crească procentual mai puţin”, a declarat Marius Grada, cofondator şi CEO al Romasia.

Astfel, costul pe metru cub de marfă transportată se ridică acum la 400 de dolari, în comparaţie cu 120-160 de dolari înainte de pandemie.

Romasia este o companie care se ocupă atât cu achiziţii din China pentru clienţi din România, cât şi cu transport de mărfuri pentru clienţii care îşi realizează singuri achiziţiile. Aceasta este activă pe piaţă din 2008 şi are sediul în Hong Kong şi birouri în România, China şi Vietnam.