(P) Grupul Fortech semnează primul acord de achiziţie, cu firma de IT Zipper Studios

Autor: Publicitate 19.08.2021

19 August 2021 - Furnizorul românesc de servicii software, Fortech, prezent cu 4 centre de dezvoltare şi peste 900 de angajaţi şi colaboratori în România, anunţă preluarea companiei de IT Zipper Studios într-o tranzacţie ce va fi oficiată la 1 septembrie 2021. Detaliile financiare nu au fost dezvăluite.

Grupul Fortech a încheiat un acord pentru achiziţionarea Zipper Studios, o companie de servicii de dezvoltare software din Cluj-Napoca cu o cifră de afaceri de 400 000 Euro şi o prezenţă de 4 ani pe piaţă.

Aceasta este prima achiziţie realizată de Fortech, ca parte din noul plan de creştere prin M&A (fuziuni şi achiziţii) anunţat la debutul celui de-al 2-lea trimestru al anului în curs.

Prin prisma acestei achiziţii, Zipper Studios devine parte integrantă din brandul Fortech, sporind capacitatea acestuia de a concepe şi livra aplicaţii software moderne, cu precădere pentru clienţi din Vestul Europei şi din SUA. Clienţii Zipper Studios vor fi deserviţi mai departe sub noua structură, având acces la un ecosistem mai bogat de servicii software end-to-end şi o putere de scalare semnificativ mai mare.

Sinergia creată prin îmbinarea competenţelor celor două companii deschide calea spre inovaţie prin tehnologii de ultimă generaţie şi amplifică atât puterea de scalare cât şi viteza de implementare a serviciilor oferite către clienţii celor două entităţi.

Filip Măruşca, Partener şi General Manager Zipper Studios, a declarat:

“De Fortech ne leagă o colaborare de doi ani. Această etapă a fost un prilej bun de validare a aspiraţiilor noastre comune şi a afinităţii dintre echipele noastre la nivel de cultură, organizare şi mod de lucru. Astăzi, dorim să ne unim competenţele tehnice şi de business într-o viziune unitară, orientată spre clienţi, oameni şi proiecte de calitate. Credem cu tărie că această nouă etapă este un pas înainte pentru fiecare membru al echipei noastre, iar oportunităţile pe care le vom avea acum în cadrul Fortech şi experienţa lor din domeniu ne vor ajuta să trecem la urmatorul nivel, dezvoltând mai departe ceea ce am început în urmă cu 4 ani.”

Zipper Studios, avându-i ca acţionari pe Vlad Negrea, Radu Benga şi Filip Măruşca, oferă servicii IT personalizate ce acoperă ciclul complet de dezvoltare al unui produs software. Adoptarea metodei de lucru Agile şi focusul pe tehnologii moderne (ex. Flutter, Javascript etc.) conferă valoare serviciului şi un grad de competitivitate ridicat. Compania a fost recunoscută în mod repetat în topurile platformei B2B Clutch pentru expertiza serviciilor web şi mobile. Conexiunea cu cele mai însemnate acceleratoare de afaceri le-a deschis calea spre înţelegerea aprofundată a nevoilor de digitalizare moderne şi a construcţiei unui produs software. Acestea au condus la definirea unui model de colaborare axat pe multidisciplinaritate la nivelul compoziţiei echipelor şi o abordare consultativă în raport cu clientul, care se pliază la modelul de lucru al grupului Fortech.

Colaborarea noastră precedentă ne-a dat ocazia să descoperim că funcţionăm după un ADN şi valori similare. Aspectul cultural primează pentru noi. Astfel, ne asigurăm că proiectele de achiziţii pe care le realizăm se ancorează natural la direcţia strategică construită de Fortech şi ne întăresc.“ – a adăugat Marius Vânca, VP of Software Engineering, Fortech

Investiţiile în extinderea serviciilor devin o prioritate cheie dintr-un plan mai larg de dezvoltare, comunicat recent de Fortech. Integrarea unui plan de M&A survine pe fondul cererii înregistrate de Fortech din partea unui portofoliu tot mai însemnat de clienţi din domeniile strategice prioritare. Acestea includ domenii puternic reglementate precum sănătate şi servicii financiar-bancare, dar şi domeniul auto, servicii profesionale sau producţia industrială.

Portofoliul Fortech a evoluat în tandem cu investiţiile realizate de companie de-a lungul timpului. În ultimii ani, compania s-a îndreptat spre o poziţionare ca partener tehnic matur, activ implicat în proiecte de transformare digitală pentru clienţi cu cele mai înalte standarde. Garant al acestor afirmaţii stau recunoaşterile obţinute de companie din partea Forbes, EY, Deloitte, sau a organizaţiei internaţionale de outsourcing (IAOP). Recent, Fortech a devenit parte dintr-un grup select de 46 de furnizori de servicii preferat de Bosch, fiind ales dintr-un total de peste 23.000 de furnizori, ce compun reţeaua globală a clientului.

Mă bucur nespus să le urez bun-venit membrilor Zipper Studios sub umbrela Fortech. Totodată, le mulţumesc pentru aportul de competenţă, prospeţime şi agilitate pe care-l infuzează în proiectele noastre odată cu alăturarea lor. Agilitatea este factorul vital care ne permite să răspundem printr-un serviciu calitativ, adaptat în ritm cu evoluţia nevoilor clienţilor noştri.” – a declarant Călin Văduva, CEO Fortech.

Pentru menţinerea tendinţei de creştere, în următorii ani, Fortech a anunţat recent o strategie care prevede trei rute de acţiune, inclusiv fuziuni şi achiziţii:

Finalizarea achiziţiei Zipper Studios este planificată până la 1 Septembrie 2021, când Zipper Studios devine complet parte din Grupul Fortech. Grupul clujean a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 33,5 milioane de Euro. Pentru anul financiar curent vizează să treacă pragul de 40 de milioane de Euro. Ţinta pentru anii următori este de a creşte cu cel puţin 25% anual, ca urmare a aplicării planului strategic axat pe achiziţii, specializarea serviciilor software şi investiţii în produs.  

Despre

Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov şi un număr de peste 900 de angajaţi şi colaboratori. Compania se bucură de recunoaşterea EY, Forbes şi a fost inclusă în mod repetat în topul Deloitte, ce clasează companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. Pe lângă includerea sa în Top 100 Software Outsourcing Companies Worldwide de către IAOP, tot în acest an, Fortech a fost selectat de conglomeratul german Bosch în lista furnizorilor preferaţi, la nivel global.

*Compania Zipper Studios este asistată în procesul de achiziţie de avocatul Alexandru Lefter, partenerul coordonator al practicii de fuziuni şi achiziţii din cadrul firmei de avocatură LC LegalProof, (www.lclegalproof.com).

*Partenerul coordonator al practicii de fuziuni şi achiziţii pentru Grupul Fortech este avocatul Mihai Bejenaru, din cadrul societăţii de Avocatură Bejenaru & Partners, (www.bejenaru.ro).