OMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă în urma decesului unui minor care a căzut în beciul unei sonde

Autor: Tibi Oprea 19.08.2021

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, a anunţat joi că a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, varianta agravată, în legatură cu un accident ce a avut loc în data de 27 aprilie 2016 şi care a rezultat în decesul unui minor, potrivit unui raport publicat de companie la bursă.

Un copil de opt ani şi opt luni din comuna Cobia, judeţul Dâmboviţa, a fost găsit mort în luna aprilie după ce a căzut în beciul sondei Cobia nr. 2971.

Este al doilea caz de acest gen al OMV Petrom după ce la finele anului 2015 un alt copil, de nouă ani, a decedat lângă una din sondele societăţii, localizată în Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova.

Curtea de Apel Ploieşti s-a propunţat în octombrie 2020 în dosarul în care OMV Petrom a fost trimisă în judecată, fiind vinovată de ucidere din culpă şi condamnată la plata unei amenzi penale de 750.000 de lei, precum şi a unor daune civile de 135.000 de euro.

OMV Petrom are o valoare bursieră de 23,5 mil. lei şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din capitalul social.

Acţiunile SNP se tranzacţionează în creştere cu 12,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 560,1 mil. lei, arată datele BVB.