Acţionarii Sphera Franchise Group, care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, au aprobat dividende de 35 mil. lei: Randament de 5% la preţul curent de tranzacţionare

Autor: Eduard Ivanovici 19.08.2021

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), compania care operează brandurile KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, a aprobat propunerea Consiliului de Administraţie de distribuire a unor dividende de peste 35 de milioane de lei din profitul net nedistribuit al anilor 2019 şi 2019, precum şi fixarea unui dividend brut/acţiune în valoare de 0,9 lei.

La preţul curent de tranzacţionare, randamentul dividendelor este de 5%, conform calculelor efectuate de ZF pe baza celui mai recent raport al societăţii.

Data plăţii dividendelor a fost programată pentru 30 septembrie 2021.

Acţionarii au respins însă dobândirea unui număr 80.019 acţiuni proprii pentru o perioadă maximă de 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, la un preţ pe acţiune cuprins între 12,5 lei şi 45 de lei, în vederea implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii societăţii.

De asemenea, AGEA a respins şi politica de remunerare a societăţii.

Anul trecut, Sphera număra 158 de restaurante, dintre care 138 în România, 18 în Italia şi două în Republica Moldova.

Pentru 2021, compania a planificat deschiderea a 16 restaurante (8 KFC, 3 Pizza Hut ş 3 Taco Bell în România şi 2 KFC în Italia), ca urmare a contractului negociat cu francizorul Yum!. Bugetul alocat investiţiilor se ridică la 10,2 milioane de euro.