O mână de ajutor: România donează Coreei 450.000 de doze de vaccin Moderna

Ziarul Financiar 19.08.2021

România donează Republicii Coreea 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 livrate de compania Moderna, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de joi.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat joi o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania Moderna”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională Tarom, şi va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autorităţile coreene şi Comisia Europeană, după caz.