ZF Live. Oana Tufăroiu, managing director, firma de recrutare Humangest: Vrem să angajăm 1.200 de oameni, cei mai mulţi în producţie. Pentru prima oară, firmele oferă salarii de încadrare peste nivelul minim pe economie

Autori: Robert Manea , Iulia Apostoiu 23.08.2021

Un muncitor necalificat dintr-o fabrică producătoare de componente auto are un venit de încadrare de 1.500 de lei net pe lună, iar cu sporuri şi beneficii ajunge la un pachet de 2.000 de lei net la finalul lunii Companiile care obişnuiau să ofere salarii de încadrare la nivelul minim pe economie au crescut ofertele salariale peste nivelul minim pentru prima dată Angajatorii din străinătate sunt cei mai mari competitori ai fabricilor din România care vor să se extindă.

Humangest, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim tem­porar, vrea să angajeze 1.200 de persoane pentru fabricile şi centrele de servicii care doresc să-şi extindă activităţile pe plan local.

Compania caută 1.000 de angajaţi care să lucreze în producţie, în special în fabrici de componente auto şi 200 de candidaţi pentru poziţii de entry-level în centre de servicii suport.

„Angajatorii îşi dau seama că nu mai pot angaja oameni pe salarii foarte mici. Anul acesta, pentru prima dată, companiile care aveau ca practică oferirea salariului minim pe economie ca salariu de intrare au oferit salarii puţin mai mari decât nivelul minim. Astfel, un muncitor necalificat porneşte de la un salariu net de 1.500 de lei (cu 100 de lei mai mult decât salariul minim -n.red.) şi la sfârşitul lunii, cu tot cu sporuri, ajunge să câştige între 1.800 şi 2.000 de lei net“, a declarat  la ZF Live Oana Tufăroiu, managing director la Humangest, firmă de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar care are în prezent 2.500 de angajaţi.