ANALIZĂ ZF. Tabloul economiei în pandemie: Construcţiile, curieratul, activităţile veterinare şi producţia de ţigări sunt câştigătorii, cu creşteri de peste 10%. Transportul aerian, agenţiile de turism şi industria spectacolelor, cele mai afectate

Autor: Cristina Roşca 19.08.2021

♦ Cifra de afaceri totală a companiilor din România a scăzut cu doar 5,5% în 2020, un an atipic, marcat de pandemia de COVID-19 care a adus cu sine şi o criză economică în multe sectoare ♦ Există diferenţe majore de la un domeniu la altul, unele sectoare economice reuşind să crească cu două cifre faţă de 2019, în timp ce altele au postat scăderi de până la 90%.

Construcţiile, curieratul, acti­vităţile veterinare şi producţia de ţigări sunt câştigătorii pandemiei, aceste sectoare reuşind să îşi majoreze cifra de afaceri totală cu peste 10% în 2020 faţă de anul an­te­rior, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Cele patru industrii sunt singurele cu creşteri de două cifre.

La polul opus, transportul aerian, agenţiile de turism şi industria spectacolelor sunt perdanţii anului trecut, de această dată fiind vorba de scăderi de business ce depăşesc 50% şi urcă până la chiar 90%.