Bursă: S&P 500 nu a scăzut cu mai mult de 5% în 200 de şedinţe consecutive. Ce se întâmplă când indicele american obţine o asemenea performanţă

Autor: Eduard Ivanovici 23.08.2021

Acţiunile incluse în indicele bursier S&P 500 s-au dovedit extrem de rezistente în ultima perioadă, în pofida temerilor cu privire la răspândirea variantei delta şi a faptului că strategia Rezervei Federale de a reduce achiziţiile de bonduri ar veni într-un moment inoportun pentru economie.

Astfel, ziua de vineri, 20 august a marcat sesiunea cu numărul 200 în care indicele nu a scăzut cu un procent mai mare de 5%, înregistrându-se astfel cea mai bună perioadă din 2016 încoace, când piaţa a raportat 404 şedinţe fără un declin de peste 5%, transmite MarketWatch. Este extrem de rar ca piaţa să se bucure de o perioadă atât de efervescentă, având în vedere că S&P 500 a numărat doar opt astfel de intervale fără scăderi de 5% sau mai mult. În prezent, investitorii au de ales între acele zone ale pieţei care vor continua să îşi îmbunătăţească profiturile şi societăţile afectate care ar putea beneficia din plin de recuperarea economică din Statele Unite.