Impactul pandemiei prin ochii unui expat: Răzvan Diraţian, general manager, Avon Filipine: Cu toţii am devenit deja mult mai adaptabili la schimbare, am redus mult din ineficienţa zilnică

Autor: Cristina Roşca 23.08.2021

♦ Răzvan Diraţian s-a mutat în 2017 în Filipine, una dintre cele mai importante pieţe pentru producătorul şi distribuitorul de cosmetice Avon. Acolo, el a preluat poziţia de general manager al companiei.

Executivul român Răzvan Diraţian, general manager al Avon Filipine, spune că pandemia a fost şi încă este extrem de solicitantă. El crede că a fost un examen extrem de serios pentru multe businessuri şi oameni de business.

Cifra de afaceri a Avon – la nivel global - a ajuns la 3,6 mld. dolari anul trecut, în scădere de la 4,8 mld. dolari în 2019, ultimul an de dinainte de pandemie. În cazul Avon Filipine, declinul a fost de doar 2%, mult mai mic decât cel de la nivel global de 25%. Scăderea este pusă pe seama faptului că a scăzut numărul de reprezentanţi activi, însă efectul a fost temperat de creşterea valorii medii a comenzii, conform raportului anual.

„În Filipine, situaţia a fost dificilă pentru că am avut lockdown total timp de două luni şi restricţii foarte severe în restul anului.“