Getica 95 se menţine pe primul loc în topul furnizorilor de energie din piaţa concurenţială. Compania este în insolvenţă din iunie

Autor: Roxana Petrescu 24.08.2021

Getica 95, companie de furnizare a energiei electrice deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, a rămas liderul pieţei concurenţiale de furnizare a energiei electrice la finalul primelor cinci luni din an, arată ultimul raport, pentru luna mai, realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) În iunie însă, compania şi-a cerut insolvenţa.

Datele de la ANRE arată că Getica 95 deţinea la finalul lunii mai o cotă de 11,67% pe piaţa concurenţială a energiei, podiumul fiind completat de Electrica Furnizare (10,98%) şi Enel Energie (8,75%), firme care gestionează milioane de clienţi, fiind şi jucători majori pe piaţa de distribuţie a energiei electrice.

Contactat pentru mai multe informaţii, Viorel Tudose a precizat că luna viitoare vor fi făcute publice mai multe date oficiale legate de stadiul dosarului de insolvenţă, dar şi privind cauzele care au generat această situaţie.