Revolta unui om de business: „Degeaba îl înjurăm pe Cîţu că ne închide economia, dacă milionarii din afaceri nu se implică în campania de vaccinare“. Dragoş Damian, CEO, Terapia: „Sunt asociaţii şi oameni de afaceri care vorbesc despre vaccinare ca şi când ar dori PR“

Autor: Adelina Mihai 29.08.2021

Surprinzătoarea corelaţie dintre rata de vaccinare şi rata de angajare pe judeţe semnalată ieri de ZF într-un articol care arăta că în judeţele unde ponderea angajaţilor este mai mare şi rata de vaccinare e mai mare (şi invers) a stârnit reacţii în mediul de business. Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia din Cluj, spune că era oarecum de aşteptat ca rata de vaccinare să fie mai mare în zonele industrializate, dar că rezultatul campaniei de vaccinare este nemulţumitor pentru el.

„Oamenii de afaceri, mulţi dintre ei mari angajatori, s-au trezit foarte,  foarte,  foarte,  foarte târziu să «dea o mână de ajutor» guvernului pentru campania de vaccinare. La 9 luni de când a început campania de vac­cinare şi la 5 luni de când premierul s-a întâlnit cu mediul de afaceri pe tema vaccinării, contribuţia mediului de afaceri este încă foarte slabă. Sunt asociaţii şi oameni de afaceri notorii care ies în presă şi vorbesc despre vaccinare ca şi când ar dori PR şi nu ar munci cu adevărat la convingerea angajaţilor să se vaccineze sau a găsi soluţii pentru a grăbi vaccinarea“, a spus Dragoş Damian. El a subliniat că oamenii din business spun că „vom face şi vom drege“, dar că nu vin cu soluţii, nu arată că s-au vaccinat, că familiile lor s-au vaccinat, că sunt un exemplu pentru angajaţi şi care este ponderea angajaţilor vaccinaţi.