Suedezii de la Diaverum au făcut 338 mil. lei în 2020 cu 27 de centre medicale pentru dializă

Autor: Georgiana Mihalache 26.08.2021

Diaverum România, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul serviciilor de dializă la nivel mondial, fondat în Suedia, cu 27 de centre şi în România, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 338 mil. lei, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Compania a raportat pierderi de 26 mil. lei în 2020, cele mai mari de până acum.

„Hemodializa este serviciul principal oferit, însă portofoliul nostru de tratamente variază de la îngrijirea preventivă, până la serviciile de transplant“, se arată pe site-ul Diaverum.

Operatorul medical este controlat de fondul de investiţii Bridgepoint, care a achiziţionat reţeaua de nouă clinici de dializă Dialmed de la familia Vonica din Sibiu, cea care a fondat imperiul Polisano. De la această bază a pornit ulterior dezvoltarea companiei, care a ajuns la 27 de clinici în ţară, cea mai importantă piaţă fiind Bucureştiul.

Serviciile medicale de dializă reprezintă unul dintre cele mai dinamice sectoare ale pieţei medicale private în condiţiile în care numărul pacienţilor este în creştere, piaţa (decontările) ajungând la aproape 1 mld. lei. Serviciile de dializă sunt decontate integral de CNAS.