Investitorii pariază zeci de milioane de euro pe sectorul hotelier: Perioadele de dezvoltare a marilor lanţuri hoteliere au fost cele de criză sau postcriză

Autor: Miruna Diaconu 26.08.2021

În pofida celei mai dificile crize prin care trece industria ospitalităţii, interesul investitorilor nu a scăzut, mizând pe proiecte de zeci de milioane de euro în acest sector. Circa 27 de proiecte în piaţa hotelieră au fost finalizate de la începutul pandemiei şi până în prezent sau au fost anunţate a fi gata pentru anii următori.

„Proiectele au fost începute în 2018-2019, cam 2-3 ani ia un proiect mare de dezvoltare, iar unele dintre proiecte care sunt conversii sau modernizări erau în plan de câţiva ani. Apetitul nu a venit din 2020-2021, ci din anii anteriori pandemiei când creşterile au fost foarte mari. Dacă ne uităm istoric, perioadele de dezvoltare a marilor lanţuri hoteliere au fost cele de criză sau postcriză“, spune pentru ZF Cris Micuţ, senior associate în cadrul Trend Hospitality Consulting & Management.

Multe dintre proiectele finalizate sau anunţate sunt sub branduri ale unor lanţuri hoteliere internaţionale, însă cu dezvoltatori locali. Unul dintre cele mai mari proiecte locale, cu o investiţie de circa 42 milioane euro, este hotelul Marmorosch deschis în Centrul Vechi al Capitalei.