Patria Bank l-a numit pe Luca Victor Rogojanu în funcţia de director general adjunct, divizia Risc, pentru un mandat de 4 ani

Autor: Roxana Rosu 26.08.2021

Patria Bank l-a numit pe Luca Victor Rogojanu în funcţia de director general adjunct, divizia Risc, membru al Comitetului Directorilor, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 01 septembrie.

Numirea a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al băncii în şedinţa din 26 august.

Luca Victor Rogojanu va preluat efectiv funcţia după aprobarea de către BNR.

Patria Bank (simbol bursier PBK), instituţie de credit deţinută de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a obţinut în primele şase luni din 2021 un profit net de 6,05 mil. lei la nivel individual, în creştere cu 27% faţă de perioada similară a anului 2020.

Activele totale ale băncii totalizează 3,48 de miliarde lei, în creştere cu 1% faţă de finele anului 2020 ca urmare a modificării structurii bilanţiere.

Acţiunile PBK înregistrează o creştere de 7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 2,8 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul Emerging Europe Accession Fund Financial Services, acţionar cu 83,2% din capitalul social al Patria Bank, este deţinut la rândul său de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investiţii (FEI) – parte a Băncii Europene de Investiţii (BEI) sau Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB).