Florin Cîţu, despre proiectul e-Facturare: Prima etapă va fi pregătită în perioada următoare pentru a asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului

Autor: Petru Mazilu 26.08.2021

Premierul Florin Cîţu a spus joi că a analizat stadiul proiectului e-Facturare împreună cu ministrul Finanţelor şi specialiştii din domeniu, iar prima etapă va fi pregătită în perioada următoare pentru a asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului.

„Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanţelor şi specialiştii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect aşteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toţi: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale şi transparenţă în cheltuirea banilor publici”, a anunţat, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Prima etapă a proiectului va fi pregătită în perioada următoare şi va asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului.

„În perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relaţia B2G (business to government), urmând ca următorul pas să fie B2B (business to business). M-am implicat foarte mult în acest proiect în calitate de ministru al finanţelor, îl voi duce la bun sfârşit ca prim-ministru”, a precizat Florin Cîţu.

e-Facturare este un sistem de facturare electronică care le permite agenţilor economici să încarce, să stocheze şi să descarce facturile pe care le emit.