Italienii de la Astaldi: Contractele din România nu au înregistrat întârzieri speciale legate de pandemia de COVID-19 în prima jumătate din 2021. Raportul Astaldi menţionează şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), „unul dintre cele mai importante programe de investiţii de stat din ultimii ani“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.08.2021

Pandemia nu a încetinit lucrările de construcţii ale italienilor de la Astaldi în România, potrivit celui mai recent raport financiar publicat de companie.

„În România şi Polonia, în prima jumătate a anului 2021, contractele în vigoare nu au înregistrat întârzieri speciale legate de pandemia de COVID-19“, se arată în raportul Astaldi aferent primului semestru al anului.

La autostrada Sibiu-Piteşti, Astaldi lucrează pentru realizarea a peste 30 de kilometri, acesta fiind cel mai important tronson de autostradă aflat în construcţie în România în prezent. „Contractul a fost semnat în mai 2020, iar durata lucrărilor este de 60 de luni, dintre care 12 pentru proiectare şi 48 pentru construcţie. Proiectul este parţial finanţat din fonduri europene (85%) şi parţial din fonduri de stat (15%)“, se mai arată în acelaşi raport.