Producătorul de seminţe Germina Agribusiness, deţinut de SIF Muntenia, vrea să vândă cu 650.000 de euro o staţie de procesare a porumbului către grupul Rodbun. Germina Agribusiness, cu afaceri de peste 10 milioane de euro în 2020 şi mai mult de 160 de angajaţi, produce, procesează şi condiţionează seminţe în judeţele Brăila, Dâmboviţa, Galaţi şi Ialomiţa

Autori: Florentina Niţu , Roxana Rosu 27.08.2021

Producătorul de seminţe Germina Agribusiness, deţinut majoritar de SIF Muntenia (SIF 4) şi minoritar de persoane fizice şi juridice (9,3%), vrea să vândă cu 650.000 de euro o staţie de uscare, calibrare şi procesare a porumbului către Rodbun, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din agricultură, controlată de Daniel Muntean şi Alexandru Iancu, potrivit unui raport publicat de Germina Agribusiness pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Anterior, compania se numea Semrom Muntenia din Bucureşti (SEOM), dar şi-a schimbat numele la mijlocul anului 2019.

Germina Agribusiness, cu afaceri de peste 10 milioane de euro în 2020 şi mai mult de 160 de angajaţi, produce, procesează şi condiţionează seminţe în judeţele Brăila, Dâmboviţa, Galaţi şi Ialomiţa. Unitatea pe care vrea să o vândă se află în localitatea Vădeni din judeţul Brăila, potrivit sursei men­ţionate anterior. De asemenea, com­pania mai are în portofoliu şi produse precum îngrăşăminte, bio­stimulatori, amendamente şi produse de protecţie a plantelor.