Lactate Natura din Târgovişte, deţinută de SIF Oltenia, şi-a înjumătăţit cifra de afaceri în primul semestrul din 2021 coborând la 4,5 milioane de lei. În timpul pandemiei, compania a renunţat la aproape jumătate din angajaţi, finalizând anul trecut cu un număr mediu de 55 de salariaţi

Autor: Florentina Niţu 27.08.2021

Lactate Natura din Târgovişte, pro­ducătorul de lapte şi brânză deţinut majoritar (55%) de SIF Oltenia (SIF 5), a încheiat primul semestru al anului 2021 cu o cifră de afaceri netă de 4,5 milioane de lei, cu 43% mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor din raportul semestrial pu­bli­cat pe site-ul Bursei de Valori de la Bucureşti.

De altfel, veniturile companiei au fost mai mici şi în 2020 în comparaţie cu anul pre­cedent, la nivelul întregului an înregistrând venituri de 13 milioane de lei, în scădere cu 30% faţă de 2019, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mai mult, în timpul pandemiei compania a renunţat la aproape jumătate din angajaţi, finalizând anul trecut cu un număr mediu de 55 de salariaţi, mai arată datele publice.