Grupul Astaldi, cel mai mare constructor prezent local, spune că pandemia nu a încetinit proiectele din România

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.08.2021

Pandemia nu a încetinit lucrările de construcţii ale italienilor de la Astaldi în România, potrivit celui mai recent raport financiar publicat de companie.

„În România şi Polonia, în pri­ma jumătate a anului 2021, con­tractele în vigoare nu au înre­gistrat întârzieri speciale legate de pandemia de COVID-19“, se arată în raportul Astaldi aferent primului semestru al anului.

La autostrada Sibiu-Piteşti, Astaldi lucrează pentru realizarea a peste 30 de kilometri, acesta fiind cel mai important tronson de auto­stradă aflat în construcţie în România în prezent. Aceeaşi com­pa­nie este şi parte a proiectului de construcţie a podului de la Brăila, unde este lider de asociere, alături de firma japoneză Ihi.

Constructorul italian Astaldi şi-a majorat businessul din România cu aproape 20% în 2020, iar prin urmare rezultatul a depăşit un miliard de lei, ajungând mai exact la 1,181 miliarde de lei, potrivit in­formaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, menţi­nându-se în poziţia de lider al constructorilor prezenţi local.