Localitatea-fantomă din România: doar 44 de locuinţe noi pe hârtie în 2020 deşi aici s-a construit „cel mai mare ansamblu rezidenţial din România“.

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.08.2021

Peste 10.000 de locuinţe care au împânzit comuna Chiajna de lângă Bucureşti în ultimul an s-au „evaporat“ din statisticile INS, care consemnează doar câteva sute anual, ajungând chiar la aproximativ 40 în fiecare din ultimii doi ani. Misterul acestor mii de case şi apartamente rămâne neelucidat, singura explicaţie fiind o problemă de comunicare între instituţii.

Comuna Chiajna cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu, iar Statistica raportează mai puţin de 3.500 de locuinţe inaugurate în ultimii 20 de ani în întreaga comună, în condiţiile în care doar ansamblul Militari Residence, din satul Roşu, cuprinde, potrivit infor­ma­ţiilor de pe propriul site de prezentare, 11.000 de apartamente în 90 de blocuri, formând astfel „cel mai mare ansamblu rezidenţial din România“.

„Diferenţele dintre cifrele raportate oficial şi rea­litate pot fi explicate cel mai probabil printr-o comu­ni­care dificitară între instituţiile abilitate. Aceste diferenţe sunt întâlnite în mai multe localităţi, nu doar în cazul Chiajna“, spune Andrei Sîrbu, CEO al companiei de con­sultanţă imobiliară SVN România.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro