Încrederea analiştilor în economie scade în iulie/2021 pentru prima dată din octombrie, din cauza valului patru al pandemiei. Adrian Codirlaşu, CFA: Anticipaţiile au fost ajustate în sus, la 6,9%, o creştere economică solidă şi în concordanţă cu anticipaţiile guvernului. Este posibil să fim şi peste, dar depinde de acest val patru

Autor: Răzvan Botea 30.08.2021

Încrederea analiştilor financiari în economie a scăzut pentru prima dată din octombrie 2020, arată indicatorul de încredere macroeconomică realizat lunar de CFA România, asociaţia analiştilor financiari. Scăderea încrederii nu s-a datorat condiţiilor curente macroeconomice, ci anticipaţiilor privind posibilul impact al valului patru al pandemiei în economie.

„A scăzut componenta de anticipaţii. Cea de condiţii curente a crescut în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în economie. Componenta de anticipaţii o pun pe seama corecţiei şi pe seama prudenţei că vine valul patru. Deja se vede cum creşte exponenţial numărul de cazuri în România şi acest lucru va genera o prudenţă în economie“, explică Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România.