Un an bun pentru bricolaj: profiturile au urcat şi cu peste 100% în 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.08.2021

Anul pandemic 2020, un an dedicat reparaţiilor şi îmbunătăţirilor în gos­po­dărie, a adus jucătorilor din piaţa de bricolaj creşteri de profit chiar şi peste 100% faţă de 2019, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor disponi­bile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cele mai mari marje de profit ale jucătorilor din bricolaj variază între 8 şi 16%, potrivit calculelor ZF.

Doar în cazul Bricostore, firma prin care este administrat businessul britanicilor de Kingfisher, care deţin magazinele Brico Dépôt, nu sunt încă publicate datele financiare afe­rente anului 2020.

Cele mai mari creşteri de profit se remarcă la Arabesque şi Damila, două companii locale deţinute de Cezar Rapotan, respectiv Remus-Daniel Niţu.

Fiecare dintre cele două companii au avut profituri cu circa 112% mai mari în 2020 comparativ cu anul precedent, fiind, de altfel, singurele care au depăşit pragul de 100% avans.

Aproape de acest nivel au fost Artsani şi Max, două reţele de dimensiuni mai mici, din judeţele Prahova (Artsani) şi Constanţa (Max).