ZF Live. Dumitru Matei, CEO, Dentotal: Suntem unul dintre puţinele sectoarele de activitate în care nu a existat o scădere de la un la altul în ultimii 30 de ani. Excepţie a făcut doar 2020, când cabinetele au fost închise şi am scăzut cu 4,5% faţă de anul anterior

Autor: Alexandra Matei 02.09.2021

Dentotal furnizează echipamente şi materiale pentru 12.000 de cabinete stomatologice din ţară Compania a achiziţionat Dentatehnica, o firmă de profil din Bulgaria şi are în spate un fond de investiţii, Abris Capital Partners, care a intrat în 2019 în acţionariatul firmei din România şi care contribuit la cumpărarea companiei bulgăreşti Dentotal îşi doreşte să crească organic şi se uită şi la alte investiţii, mai ales în România.

Sectorul echipamentelor destinate cabi­ne­telor stomatologice a fost în continuă creştere în ultimii 30 de ani, după cum spune Dumitru Matei, CEO al companiei Dento­tal, care asigură cabinetele stomato­lo­gi­ce şi la­boratoarele dentare cu materiale con­sumabile, dar şi cu echipamente.

Singura excepţie a fost însă anul 2020, când cabinetele au fost închise pe fondul pandemiei de COVID-19, însă nici atunci scă­derea cifrei de afaceri nu a fost una dra­ma­tică. În plus, în 2021 compania şi-a men­ţinut obiectivul, acela de a urma trendul ascendent al pieţei, care ar putea creşte cu circa 15-20% anul acesta.