Liberty Galaţi: Ne-am mărit ţinta de producţie de la 2 milioane de tone de oţel la 3 milioane de tone în 2021. În T2/2021 avem cele mai bune rezultate din 2008 încoace. Liberty Galaţi a avut în prima jumătate din 20201 o cifră de afaceri de 4,15 mld. lei. În tot anul 2020 combinatul de la Galaţi a avut afaceri de 4,7 mld. de lei

Autor: Răzvan Botea 02.09.2021

Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex Galaţi, ţinteşte în 2021 o producţie de 3 milioane de tone de oţel, cu 50% mai mare decât producţia de circa 2 mil. de tone de oţel din 2020, a transmis către ZF un oficial al companiei.

„Producţia şi livrările au crescut în ambele trimestre şi vizează – în prezent –  o ţintă anualizată de 3 milioane de tone,  faţă de circa 2 milioane de tone, în ultimii ani. Aceste rezultate excelente au fost obţinute datorită eforturilor echipei locale, sprijinului din partea Liberty Steel şi condiţiilor foarte favorabile de piaţă”, au transmis reprezentanţii Liberty, răspunzând unor întrebări ZF, care au fost adresate în contextul în care presa internaţională a scris recent că grupul GFG Alliance, acţionarul principal al Liberty Galaţi, se află în discuţii cu White Oak Global Advisor, manager alternativ de active şi firmă de credit din Statele Unite, pentru a-şi refinanţa operaţiunile din Europa.

Întrebaţi dacă printre activele aflate în discuţie se află şi combinatul de la Galaţi, reprezentanţii Liberty au transmis: „GFG şi Comitetul de Restructurare şi Transformare (RTC) sunt în discuţii cu mai multe părţi interesate privind Liberty Steel Continental Europe, din care face parte şi Liberty Galaţi. Nu comentăm cu privire la cine este implicat în aceste discuţii.”