Ema Marcu, HR manager Gameloft, dezvoltator de jocuri din Cluj: Avem aproape 600 de oameni, iar în prezent avem câteva zeci de poziţii deschise. Noul context ne-a făcut mai receptivi la posibilitatea de a angaja candidaţi din alte ţări pentru mai multe roluri, care înainte erau acoperite doar local

Autor: Alexandra Cepăreanu 02.09.2021

Gameloft România, producător şi dezvoltator de jocuri video înfiinţat în urmă cu mai bine de 10 ani, şi-a majorat cifra de afaceri cu aproximativ 3% pe parcursul anului trecut, când oamenii au fost nevoiţi să stea mai mult în propriile locuinţe pentru a evita contactarea noului coronavirus, compania ajungând astfel la afaceri de peste 22,7 milioane de euro în 2020.

„Cifra de afaceri în 2020 a fost în creştere faţă de 2019. În urma pandemiei, jucătorii au petrecut mai mult timp explorând lumi virtuale şi socializând cu prietenii prin interme­diul jocurilor. În 2021 vom continua să creştem în ton cu trendul ascendent al sectorului de gaming”, a spus pentru ZF Ema Marcu, HR manager în cadrul Gameloft România.

Ea a adăugat că în noul context generat de pandemie, Gameloft România produce şi dezvoltă jocuri multiplatformă - destinate atât PC-urilor şi consolelor, cât şi dispozitivelor mobile -, urmând tendinţele pieţei.