SIF Banat Crişana, condusă de fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi, vrea să-şi răscumpere acţiuni pentru a le oferi gratuit conducerii pentru “fidelizare şi recompensare”. La preţurile de tranzacţionare din prezent valoarea operaţiunii se ridică la circa 2,2 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 02.09.2021

SIF Banat Crişana (SIF1), condusă de fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi, convoacă acţionarii pentru a aproba un program de răscumpărare de cel mult 880.000 de acţiuni, la un preţ minim de 0,1 lei şi unul maxim de 6,104 lei, pentru distribuirea cu titlu gratuit către membrii conducerii în scopul fidelizării acestora.

"Scopul Programului 4: Societatea va răscumpăra acţiuni în cadrul Programului 4 pentru distribuirea cu titlu gratuit către membrii conducerii Societăţii (administratori, directori), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul Societăţii, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie".

Astfel societatea cu 1,3 mld. lei capitalizare convoacă acţionarii pe 11 octombrie 2021 pentru a aproba răscumpărarea acţiunilor. La preţurile curente de tranzacţionare, de 2,55 lei pe acţiune, programul pe care SIF Banat Crişana îl propune acţionarilor, are o valoare de circa 2,2 mil. lei.

“Aprobarea utilizării acţiunilor achiziţionate în cadrul Programului 4 de răscumpărare a acţiunilor proprii, în vederea distribuirii cu titlu gratuit către membrii conducerii Societăţii (administratori, directori), în cadrul unui Plan de tip „Stock Option Plan”, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Consiliul de Administraţie al societăţii este împuternicit să adopte toate măsurile necesare şi să îndeplinească toate formalităţile cerute pentru aprobarea şi implementarea Planului de tip „Stock Option Plan”, potrivit convocatorului.

De la începutul anului 2021 acţiunile SIF1 au urcat cu 16% pe tranzacţii de 35 mil. lei. Spre comparaţie indicele BET-FI are plus 20%.​