Barna: Nu este nicio colaborare cu AUR, ci un vot de conjunctură pe un subiect important

Autor: Gabriel Pecheanu 02.09.2021

Nu am negociat nimic cu AUR, dar când vorbim de o moţiune de cenzură pentru un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important, spune Dan Barna.

„Nu am negociat nimic (cu AUR - n.r.). Avem o moţiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor. Au avut loc discuţii. Cei de la AUR au spus că vor susţine moţiunea. Este o miză importată ca această coaliţie să poată merge mai departe cu un nou premier. (...) Avem această moţiune pregătită. Vom avea o şedinţă a coaliţiei mâine (vineri - n.r.) vom încerca calea elegantă, calea firească şi vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîţu ar putea să rezolve mult mai simplu această situaţie”, spune la Digi 24 Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS susţine că nu este nicio colaborare cu AUR.

„În Parlament pe unele teme partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim de o moţiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important”, explică Barna.

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că reprezentanţii formaţiunii au discutat cu AUR şi că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.