Alisa Boghiţoiu, expert în fonduri europene: Alocarea fondurilor din programul PNDL pe criterii demografice este cea corectă

Autor: Ramona Cornea 03.09.2021

Alocarea finanţării disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pe criterii demografice, adică în funcţie de câţi locuitori are o localitate, este cea corectă, o abordare care ar permite accesul primăriilor în mod egal la fi­nan­ţare, crede Alisa Boghiţoiu, expert în fonduri euro­pe­ne şi fost consilier local al comu­nei Corod din judeţul Galaţi.

„Abordarea aceasta este una în care putem spune că poate exista un echilibru, fieca­re primărie să poată bene­ficia în mod egal de aceste resurse. Aceşti bani trebuie alocaţi atât pen­tru copilul din Vârleţ, cât şi pentru cel din Corod. (...) Doar aşa putem face dezvoltare economică în Ro­mânia, în mediul rural şi în orice altă instituţie publică sau UAT“, a declarat Alisa Boghiţoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Programul de finanţare Anghel Saligny, la care opinia publică se referă ca la PNDL 3, este un amplu proiect de infrastructură pentru mediul rural, care pune în joc 50 mld. lei (10 mld. euro).