Fini sunt! Inflaţia va scădea, dar preţurile la energie şi gaze nu vor scădea

Autor: Cristian Hostiuc 03.09.2021

Americanii sunt extrem de nervoşi pe democraţi că preţul maionezei a crescut. Aşa simt ei creşterea inflaţiei, care a început să cuprindă toată lumea. Nemţii, berlinezii mai precis, sunt extrem de nervoşi pe creşterea preţurilor la chirii. Americanii simt şi creşterea preţurilor locuinţelor, care ating nivele maxime istorice.

Creşterea preţurilor la alimente începe să-şi arate colţii peste tot. Urmează creşterea preţurilor la haine, încălţăminte şi servicii.

La noi încă nu percepem creşterea preţurilor pentru că nu a crescut cursul valutar şi pentru că avem venituri disponibile din economiile făcute anul trecut în lockdown din scăderea dobânzilor la lei şi din creşterea salariilor.

Dar acest lucru nu va dura la nesfârşit pentru că intrăm în toamnă şi în iarnă şi vin facturile la utilităţi, la energie, gaze, apă şi cădură.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, spune că va reuşi să controleze această inflaţie, care a urcat la 5% în acest moment, iar anul viitor vom avea o inflaţie mai mică. Asta ţine de politica lui.

Citiţi articolul integral pe Aleph News