Platforma de socializare Reddit, care a inspirat frenezia „meme stock”-urilor de anul acesta, se va lista la bursa din New York. Compania ţinteşte o capitalizare de 15 mld. dolari

Autor: Eduard Ivanovici 05.09.2021

Reddit urmăreşte să obţină o valoare de piaţă de 15 miliarde de dolari în urma debutului pe piaţa din capital din New York, programat pentru anul viitor, şi intenţionează să angajeze mai mulţi consultanţi pentru a pregăti mişcarea, scrie Reuters, citând mai multe persoane familiare cu situaţia.

Forumul online, care a inspirat frenezia aşa-ziselor „meme stocks” de anul acesta, a înregistrat o evaluare de 10 miliarde de dolari în urma unei finanţări private conduse de Fidelity Investments.

Ţintind o ofertă publică iniţială la începutul lui 2022, Reddit încearcă acum să angajeze mai mulţi avocaţi şi bancheri de investiţii, spun sursele citate de agenţia de ştiri, care adaugă că mărimea IPO-ului va depinde de condiţiile pieţei.

„Toate companiile bune ar trebui să devină publice odată ce pot realiza acest lucru”, spune Steve Huffman, CEO-ul companiei.

Numărul de utilizatori Reddit a crescut puternic în 2021 pe măsură de investitorii din retail şi-au coordonat eforturile în grupuri precum deja faimosul WallStreetBets. Ţelul a constant în mărirea unor acţiuni precum GameStop şi AMC, într-o perioadă în care mai multe fonduri de hedging au pariat pe declinul aceloraşi acţiuni.  Ulterior, chatul subreddit-ului WSB şi-a asumat un ton populist, micii investitori unindu-se cu un singur scop, acela de a provoca scăderi pe Wall Street, la un nivel pe care mişcarea Occupy Wall Street abia îl putea visa.

Platforma număra aproape 52 de milioane de utilizatori activi zilnic şi peste 100.000 de subreddit-uri în octombrie 2020. Numărul total de utilizatori activi ajungea la 430 de milioane în iulie anul acesta.

Micii investitori de pe Reddit revin la viaţă. GameStop înregistrează cea mai mare creştere pe acţiuni din ultimele zece săptămâni

Fondat în 2005, Reddit a fost achiziţionat un an mai târziu de publisher-ul Conde Nas. Compania număra 700 de angajaţi la începutul lui 2021, însă Reddit intenţionează să îşi dubleze personalul în viitorul apropiat. Printre principalii investitori se găsesc Tencent Holding, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz şi Fidelity Investments.