Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu, fondatori ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, cea mai recentă mare listare la bursa de la Bucureşti, îşi transferă deţinerile de câte 30% fiecare la Vinci VER Holding respectiv OA Liviu Holding

Autor: Liviu Popescu 04.09.2021

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), cea mai recentă listare pe segmentul principal de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti, a anunţat vineri seară după închiderea şedinţei bursiere că Victor Căpitanu (acţionar cu 29,8%) şi Andrei Liviu Diaconescu (29,8%) şi-au transferat deţinerile, sub forma unui aport în natură la capitalul social, către societăţi controlate integral de aceştia, respectiv Vinci VER Holding şi OA Liviu Holding Invest. Cele două holding-uri au fost înfiinţate în august 2021, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

“Victor Căpitanu a aportat în natură întreaga sa participaţie în companie, la capitalul social al Vinci, Căpitanu fiind asociat unic al acesteia din urmă (deţinând 100% din capitalul social şi drepturile de vot aferente); şi Andrei-Liviu Diaconescu a aportat în natură întreaga sa participaţie în Companie, la capitalul social al OA, Diaconescu fiind asociat unic al acesteia din urmă (deţinând 100% din capitalul social şi drepturile de vot aferente)”, potrivit raportului publicat la bursa de la Bucureşti.

Potrivit datelor BVB, acţiunile ONE au închis şedinţa de tranzacţionare din 3 septembrie la preţul de 1,952 lei pe unitate, în scădere cu 0,4% faţă de şedinţa precedentă. Lichiditatea din ultima şedinţă a săptămânii a fost de 136.000 de lei. Compania are o capitalizare bursieră de circa 2,8 mld. lei.

One United Properties a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 434 milioane de lei, în creştere cu 96% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 267%, până la 147,5 milioane de lei.

„Piaţa imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa, iar rezultatele financiare ale One United Properties reflectă această evoluţie pozitivă. Performanţa pe care o raportăm pentru primele şase luni ale anului 2021 confirmă perspectivele de creştere pe care le-am promis investitorilor noştri şi potenţialul imens al pieţei locale,” spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

El consideră că vânzările generate între iulie şi august indică faptul că a doua parte a anului va continua să aducă noi recorduri pe piaţa imobiliară rezidenţială.

„Cu o poziţie de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie şi un venit suplimentar obţinut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni”, adaugă Victor Căpitanu.

Compania listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti în iulie 2021, şi-a majorat cu 51% veniturile din dezvoltarea şi vânzarea de proprietăţi rezidenţiale în primele şase luni ale anului, la 332,8 milioane de lei.

Venitul net din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a evoluat în linie cu încasările, înregistrând o creştere de 46%, până la 108,1 milioane lei. Prin urmare, marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a fost de 32,5% în primele şase luni din 2021.

Veniturile din dezvoltarea clădirilor de birouri s-au ridicat la 88,4 milioane de lei, impactul principal fiind generat de dezvoltările One Tower şi One Cotroceni Park.

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021. Listarea a venit după încheierea unei oferte publice iniţiale de vânzare acţiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei. Oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe piaţa principală s-a derulat în perioada 22 iunie-2 iulie, preţul final de ofertă fiind stabilit la 2 lei pe acţiune, iar capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 mld. lei.

 ​