Cine este fondul de investiţii Fortress, care a cumpărat parcul industrial Eli Park 1, dezvoltat de Element Industrial şi Dedeman în zona Chitila-Buftea

Autor: Eduard Ivanovici 06.09.2021

Fondul sud-african de investiţii Fortress REIT Limited, cunoscut în trecut drept Fortress Income Fund Limited, a semnat recent pentru preluarea parcului logistic ELI Park 1 din Chitila-Buftea, dezvoltat de Element Industrial şi Dedeman, compania deţinând 23% din acţiunile NEPI-Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de mall-uri şi centre comerciale din România.

Printre segmentele companiei se găsesc: Logistică, Industrie, Office, Retail, Corporate South Africa şi Corporate Europe. Societatea deţine şi dezvoltă depozite de logistică, care sunt oferite către corporaţii în lungi perioade de leasing, şi investeşte în proprietăţi de retail concentrate asupra nodurilor de transport, conform Reuters.

Portofoliul companiei include fonduri locale de investiţii imobiliare listate şi acţiuni din cadrul mai multor companii imobiliare internaţionale, la care se adaugă proprietăţi industriale, logistice, office, rezidenţiale şi retail.

În T2/2021, Fortress a înregistrat vânzări de 112 milioane de dolari, în timp ce investiţiile pe termen scurt şi cash-ul deţinut de companie ajungeau la 38 de milioane de dolari în iunie anul acesta, potrivit datelor agregate de The Wall Street Journal.

Datoriile companiei se ridică la 1,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru, Fortress deţinând active de peste 2,8 de miliarde de dolari. Fluxurile de numerar din activităţile de exploatare ajungeau în iunie la circa 70 de milioane de dolari.

Acţiunile Fortress au scăzut anul acesta cu peste 12%, însă au raportat un plus de 62% în ultimele 12 luni. Capitalizarea companiei este de peste 1,5 miliarde de dolari. La începutul lui 2021, Fortress a achiziţionat primele active logistice în Polonia.