Prin intermediul Lunic Franchising and Consulting, un offshore din Cipru, omul de afaceri Lucian Vlad îşi înjumătăţeşte deţinerea la Sphera Franchise Group la 4,7%: investiţie de 32,9 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 06.09.2021

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi care dezvoltă brandul KFC şi în Republica Moldova şi Italia, a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarul Lunic Franchising and Consulting a ajuns la o participaţie de 4,69% din drepturile de vot ale companiei în urma unor vânzări din 2 septembrie 2021.

Anterior acestei notificări, Lunic Franchising and Consulting deţinea un pachet de 9,99% din acţiunile SFG, ceea ce înseamnă că a cedat un pachet de 5,3% din companie.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, investiţia Lunic Franchising and Consulting la Grupul Sphera se ridică la 32,9 mil. lei.

Lunic Franchising and Consulting este o companie offshore din Cipru deţinută de omul de afaceri Lucian Vlad.

Sphera Franchise Group are o capitalizare de 698,4 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 28,23% de Tatika Investments Ltd, în proporţie de 20,53% de Computerland Romania SRL şi în proporţie de 16,34% de Wellkept Group SA.

Acţiunile SFG înregistrează de la începutul anului o creştere de 23,1%, pe fondul unor tranzacţii de 66,5 mil. lei, arată datele BVB.