USR PLUS este chemat la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Iohannis. Dan Barna: Mesajul şi mandatul este foarte clar - un nou premier în cel mai scurt timp

Ziarul Financiar 06.09.2021

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat luni seara că va participa marţi la o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Acesta susţine că mesajul cu care va merge la Cotroceni este clar: un nou premier.

Dan Barna a fost întrebat dacă a avut discuţii cu şeful statului de la declanşarea crizei.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanşat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns, astăzi, de la cabinetul domniei sale a venit o invitaţie pentru mâine după-amiază, voi participa la acel dialog”, a spus Barna.

Acesta susţine că mesajul cu care va merge la Cotroceni este clar: un nou premier.

„Mesajul şi mandatul este foarte clar: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie, despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în aceste zile. Cu un nou premier, lucrurule se pot închide în câteva zile”, a spus liderul USR PLUS.

Întrebat dacă mai are încredere în Klaus Iohannis, Barna a răspuns că preşedintele nu şi-a exercitat pînă acum rolul de mediator: „au trecut multe zile în care putea să o facă. A decis să nu o facă. Are în continuare acest atribut”.

Întrebat mai departe dacă este de părere că Iohannis se află în spatele acţiunilor premierului, inclusiv eliminarea lui Stelian Ion din Guvern, Barna a răspuns că vrea să creadă că oamenii care conduc România au responsabilitatea gesturilor şi cuvintelor.

Întrebat dacă va susţine o altă moţiune, în cazul în care cea depusă de USR PLUS nu va trece, Dan Barna a răspuns: „În momentul de faţă, Parlamentul are o moţiune de cenzură legală, orice abuz se va încerca pentru pierderea acesteia vom fi împotrivă. Orice moţiune ulterioaă, în cazul în care aceasta nu se va întâmpla, va avea susţinerea noastră cât timp este adresată înlocuirii premierului Florin Cîţu”.