Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din Mureş şi-a bugetat afaceri de 70 milioane lei pentru 2021. „Am dorit să ne dezvoltăm şi ne dorim în continuare. Am început cu ultima verigă - abatorul. În acest sens am investit peste 11 milioane de euro“.

Autor: Laurentiu Cotu 07.09.2021

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din localitatea Crăieşti, judeţul Mureş, controlat de familia Oprea, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 70 mil. lei (peste 14 mil. euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie. Oprea Avi Com a avut anul trecut afaceri de peste 60 mil. lei (12,5 mil. euro), iar în primul semestru din acest an, producătorul de carne de pasăre a realizat o cifră de afaceri de 33,3 mil. lei (6,8 mil. euro).

„Piaţa cărnii de pasăre a suferit o contracţie semnificativă la începutul anului 2020, odată cu declanşarea pandemiei de COVID-19, fiind afectat drastic sectorul HoReCa. Contracţia pieţei s-a menţinut şi în prima jumătate a anului 2021. Eliminarea treptată a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 se reflectă în această perioadă în creşterea cererii de carne de pasăre în sectorul HoReCa“, a declarat pentru ZF Transilvania, Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi Com.