Emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Ioana Rusu, investitor: Am ieşit cu un câştig de 100% de la MedLife. Cât despre companii de stat în portofoliu, fără astfel de emitenţi după OUG 114

Autor: Eduard Ivanovici 07.09.2021

Ioana Rusu, investitor de opt ani şi membru al Investors Club, a fost invitată în cadrul ediţiei din 6 septembrie a emisiunii ZF Deschi­derea de Astăzi, unde a discutat despre portofoliul de acţiuni şi starea actuală a pieţei locale de capital, în con­textul în care o posibilă corecţie a burselor rămâne unul dintre principalele su­biecte abor­­date de analişti şi oamenii din interiorul pieţei.

„Acţiunile TeraPlast au crescut destul de mult în urma anunţului FTSE Russell, cum era şi de aşteptat. Pe de altă parte, în momentul în care nu ştiu să îmi răspund la întrebarea «de ce creşte o acţiune pe care o am în portofoliu?», prefer să vând şi să stau liniştită – acesta e motivul pentru care am lichidat TeraPlast. Pe MedLife am obţinut un randament de circa 100%, iar pe TeraPlast era foarte mare, cumpărasem undeva după OUG 114 (decembrie 2018 - n. red). A fost o creştere foarte mare şi am preferat să o lichidez şi să am o rezervă de cash, care reprezintă aproximativ 10% din portofoliu“, spune Ioana Rusu.