ZF Agropower. „Împreună cu două bănci din România, dintre care una este Banca Transilvania, lucrăm la implementarea unui produs financiar specific pentru finanţarea cooperativelor“

Autor: Florentina Niţu 07.09.2021

Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal împreună cu două bănci din România lucrează la crearea şi implementarea unui produs financiar specific pentru finanţarea cooperativelor agricole, a spus Florentin Bercu, directorul executiv al uniunii, în cadrul ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.

„Avem nevoie de o implicare mai bună pe partea de finanţare şi lucrăm la implementarea - împreună cu două bănci din România, una dintre ele fiind Banca Transilvania - unui produs financiar specific pentru finanţarea cooperativelor pentru dezvoltare“, a spus Florentin Bercu, directorul executiv al Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV.

El a mai spus că cooperativele agricole din România, în număr de 1.831 la finalul primului semestru, îşi pot creşte până la zece ori cota de piaţă până în anul 2030, dacă sunt susţinute de către stat şi instituţiile financiar- bancare, dar şi dacă aplică un management eficient.