Visual Fan (Allview) cere aprobarea acţionarilor pentru acordarea a 5 acţiuni gratuite la fiecare o acţiune deţinută

Autor: Cristina Bellu 07.09.2021

Visual Fan (simbol bursier ALW), compania care deţine brandul de dispozitive electronice Allview, propune acţionarilor o majorare a capitalului social şi le oferă cinci acţiuni gratuite pentru fiecare acţiune deţinută.

Propunerea a fost formulată de administratorului unic al societăţii, Lucian Peticilă, şi va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 12 octombrie, potrivit informaţiilor transmise marţi de reprezentanţii companiei.

Astfel, toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare propusă în convocator, vor primi, pentru fiecare acţiune, alte 5 acţiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei şi urmează să deţină 6 acţiuni în locul uneia deţinute iniţial.

„Obiectivul principal al listării la Bursă a fost să finanţăm extinderea Allview pe noi linii de business şi vizăm să facem acest lucru atât organic, folosind resursele noastre interne, cât şi prin preluarea altor companii, cu capabilităţi complementare, care să îmbunătăţească portofoliul nostru de  produse şi servicii, contribuind la poziţionarea Allview (Visual Fan SA) drept unul din principalii furnizori de tehnologie din regiune”, spune Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA.

El consideră că pntru a putea beneficia deplin de mecanismele pieţei de capital, orice companie are nevoie de investitori motivaţi, care au încredere că planurile de creştere vor duce la sporirea valorii plasamentelor lor.

„Prin urmare, ne propunem ca această mărire de capital cu acţiuni gratuite să fie prima etapă dintr-un program de recompensare a încrederii şi loializare a investitorilor, pentru susţinerea obiectivelor de dezvoltare asumate de Allview. Intenţia noastră este să efectuăm măriri de capital, în fiecare an, dar vom modela acest program în funcţie de rezultatele financiare anuale şi de oportunităţile de dezvoltare identificate în piaţă,” adaugă Lucian Peticilă.

Allview a înregistrat în S1/2021 o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), din vânzarea de dispozitive electronice, segmentul care reprezintă activităţile de bază ale companiei. Creşterea faţă de S1/2020 a fost de peste 55%. În ceea ce priveşte profitul net din semestru anterior, acesta a urcat la 972.000 de euro (4,78 milioane lei), în creştere cu 62,74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru perioada 2021-2022, Allview are în pregătire preluarea altor companii şi deschiderea unor noi linii de business. Cele două direcţii de dezvoltare vor genera o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitului, la finele anului viitor.

„Sunt convins că recompensarea investitorilor, prin distribuţii de acţiuni gratuite, alături înregistrarea de performanţele financiare în creştere pot mări interesul faţă de compania noastră, asigurându-ne un capital financiar şi de încredere pentru îndeplinirea planurilor ambiţioase de dezvoltare pe care le avem pentru perioada următoare” concluzionează Lucian Peticilă.

Allview livrează produse în peste 10 ţări, cele mai importante fiind Polonia, Germania şi ţările Baltice. Compania avea 79 de angajaţi la finalul anului 2020.

Fondatorul Visual Fan SA, Lucian Peticilă, deţine 82,8% din companie. În acţionariatul Allview se mai regăsesc Peticilă Manuela cu 4,5% din acţiuni, Cotuna Camelia-ştefania cu 2,7%, iar restul de aproximativ 10% din acţiuni sunt deţinute de persoane fizice şi juridice şi reprezintă free-float-ul companiei.