Silviu Stratulat, casa de avocatură Stratulat Albulescu: Primim emailuri de la clienţi din străinătate care ne întreabă cum va afecta economia acest blocaj politic. Vine într-un moment critic în care aveam nevoie de reforme, de stabilitate, de investiţii. Criza politică afectează piaţa de fuziuni şi achiziţii

Autori: Iulian Tenchiu , Răzvan Botea 07.09.2021

Silviu Stratulat, managing partner al casei de avocatură Stratulat Albulescu, a comentat, în cadrul emisiunii de business ZF Live, impactul crizei politice asupra mediului de business din România. El a spus că blocajul politic vine într-un moment critic, în care România avea nevoie de stabilitate şi investiţii.

„Criza politică vine într-un moment esenţial pentru economia românească. Într-un moment în care avem nevoie de reforme, de decizii care să stimuleze investiţiile în infrastructură. Avem nevoie de stabilitate, generic”, a spus Silviu Stratulat.

Blocajul politic din România, declanşat de ieşirea de la guvernare a USR PLUS în urma demiterii ministrului Stelian Ion, este unul dintre cele mai mari din ultimii ani, a mai spus Stratulat, care a adăugat că a primit întrebări legate de impactul economic al crizei politice de la clienţi din străinătate ai casei de avocatură.

„Noi am primit deja emailuri de la clienţii din străinătate să ne întrebe cum considerăm că acest blocaj politic va afecta economia României şi cu siguranţă nu se aşteptau. Marea schimbare de paradigmă politică, între ghilimele, renaşterea politică uite că nu se întâmplă şi probabil că este cea mai pronunţată criză politică din ultimii ani.”

Criza politică afectează piaţa de fuziuni şi achiziţii, a mai spus avocatul: „Cu siguranţă criza politică afectează piaţa de fuziuni şi achiziţii. Este o criză politică care nu se mai termină. Cu toţii ne-am dori un partid puternic, care să ofere stabilitate. Este clar că alianţe în România nu funcţionează.”

Silviu Stratulat a remarcat că blocajul politic are ecou mai departe de căderea guvernului şi dă exemplul unui posibil blocaj în administraţia locală a Bucureştiului.

„Citeam azi pe Mediafax că este programată o şedinţă a consiliului local în care trebuie să dezbată rectificarea. Având în vedere criza politică, este foarte posibil ca PNL să nu voteze rectificarea. Este o problemă care se întinde peste tot.”