City Insurance, cel mai mare asigurător RCA din piaţă, în aer? Investitorul olandez i3CP nu a venit cu banii pentru majorarea de capital. Plătiţi cu 15.000 euro pe lună, membrii boardului ASF au asistat la falimentul City Insurance, de 150 milioane de euro, fără să facă nimic

Autor: Mircea Nica 08.09.2021

City Insurance, ldierul pieţei asigurărilor, nu a reuşit să asigure suma de 150 mil. euro pentru a acoperi cerinţa de capital minim până la data de 6 septembrie 2021, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, “ ASF a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor propria de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deziciei ASF 714/03.06.2021.”

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impună, în conformitate cu prevederile legale.

City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, conduce şi în topul com­pa­niilor de asigurări generale în funcţie de indemnizaţiile brute plătite în pri­mul trimestru (T1) din 2021, cu o valoa­re de 456,3 mil. lei, înregistrând o creştere cu 36,4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, con­form datelor Autorităţii de Su­praveghere Financiară (ASF).

Astfel, City Insurance deţine o pondere de peste 28% din valoarea to­tală a despăgubirilor plătite de com­panii pe zona asigurărilor ge­nerale în primele trei luni din 2021. La finalul lunii martie 2021, valoarea despăgubirilor pe zona asigurărilor generale a ajuns la 1,59 mld. lei, în creştere cu 4,34%, faţă de finalul lu­nii martie 2020.