Dan-Marius Ţîmpău din Botoşani a făcut 15 mil. euro în 2020 cu procesatorul de carne Sagrod Botoşani

Autor: Laurentiu Cotu 09.09.2021

♦ Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 159 de angajaţi, cu 10 oameni mai puţin decât în 2019.

Producătorul şi procesatorul de carne Sagrod din Botoşani, con­tro­lat de antreprenorul român Dan-Marius Ţîmpău, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 73,7 mil. lei (15,3 mil. euro), în scădere cu aproximativ 6% faţă de anul an­te­rior, potrivit calculelor ZF pe baza da­te­lor de pe site-ul Ministerului Finan­ţe­lor Publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 3,1 mil. lei (660.000 de euro), aproape triplu faţă de anul precedent, când pro­cesatorul de carne a avut un câştig net de aproximativ 1,1 mil. lei (241.000 de euro), conform datelor publice.

Compania, înfiinţată în urmă cu 29 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o car­man­gerie unde se produceau câteva sorti­mente de salamuri şi cârnaţi, la pro­ducţia de mezeluri şi preparate tra­diţionale, comercializate atât în ma­ga­zinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Bacău, Comăneşti, Moineşti şi Suceava, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei. Compania con­trolată de antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius are propriile abatoare pentru sacrificarea porcinelor, bovinelor şi a ovinelor.