Criza politică aruncă în aer leul mai rapid decât se aşteptau analiştii: Dacă nu depăşim criza, săptămâna viitoare putem atinge şi depăşi pragul de 5 lei VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu 12.09.2021

Leul s-ar putea deprecia dacă criza politică nu se va încheia, moneda naţională ar putea atinge pragul de 5 lei pentru un euro începând cu următoare săpămână, mult mai rapid decât estimările anterioare.

„Aş spune că e destul de clar că evenimentele recente au devansat puternic orizontul de timp în care ne aşteptam să atingem pragul de 5 lei şi considerăm că este cumva posibil ca luna ca până în octombrie să depăşim acest nivel chiar la dublu sau mai scurt. Foarte posibil. Banca centrală este prezentă în această perioadă în piaţă şi din păcate noi ştim că perioada de toamnă nu este statistic începutul toamnei nu este statistic benefică leului şi atunci aş spune că săptămâna următoare ar fi spus atinge sau chiar să depăşim dacă criza nu se încheie devine foarte probabil să depăşim 5 lei” a declarat Claudiu Cazacu, Consulting Strategist, XTB România, la ZF Live.