În timp ce unele service-uri auto continuă să repare maşini în baza poliţelor RCA emise de City Insurance, altele au renunţat la colaborări cu asigurătorii din cauza întârzierilor la plată. Ce spun service-urile?

Autor: Mircea Nica 09.09.2021

City Insurance, companie de asigurări cu afaceri de 400 mil. euro, se îndreaptă cu paşi siguri spre retragerea autorizaţiei de funcţionare şi faliment, dar până la pronunţarea deciziei, unele service-uri auto continuă să repare maşini în baza poliţelor RCA emise de City Insurance.

Eugen Lungu, directorul service-ului AutoK9, a spus pentru ZF că a reparat până şi astăzi maşini în baza poliţelor City Insurance.

“De acum încolo nu avem încă un plan de exit cu ei. Dar oricum vom avea o perioada de refuz al lucrarilor în perioada următoare. De când a fost instaurat FGA-ul, dosarele au fost plătite mult mai bine, faţă de cum se plăteau când era vechea conducere. Înanite plăţile erau făcute în calupuri, întârzieri, nu era nicio predictibilitate”, a spus Eugen Lungu.

În acelaşi timp, Dan Barbu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a explicat pentru ZF că service-urile fac reparaţii în baza poliţelor City Insurance, în continuare, iar scepticismul cu privire la asigurători exista dinainte, din cauza abuzurilor la adresa service-urlor privind întârzierile la plată.

“Service-urile fac reparaţii în baza poliţelor City, dar este important cine plăteşte. Clientul este păgubitul, nu City. Service-urile sunt sceptice, mai ales că societăţile de asigurări au făcut abuzuri la adresa service-urilor în sensul ca le-au plătit foarte greu. În special cele doua societăţi City şi Euroins au facut abuzuri la adresa termenelor de plată. De când a preluat FGA-ul a început sa se apropie cu termenele de plată. Termenul maxim legal este de 40 de zile. I situaţia în care lucrurile se vor bloca, se poate ajunge la 360 de zile întârziere la plată”, a mai spus Dan Barbu pentru ZF.

Contactate de ZF, alte 3 service-uri au spus că fie au renunţat la colaborările cu asigurătorii din cauza întârzierilor la plată, fie au început să fie mai selective în privinţa poliţelor RCA, în funcţie de ce asigurător o emite.