Tranzacţie. Lanţul de cafenele 5 to go a preluat trei unităţi de la compania românească Take Five Coffee din Constanţa

Autor: Florentina Niţu 09.09.2021

Fondatorii lanţului de cafenele 5 to go, Radu Savopol şi Lucian Bădilă, au preluat trei unităţi de la Take Five Coffee, lanţ de cafenele deţinut la rândul său de antreprenori români. Take Five Coffee a apărut în Constanţa la începutul anului 2017, fiind pus pe picioare de Cristian Chifoi şi Matei Cristian.

"5 to go semnează prima tranzacţie a unui lanţ local de cafenele", se arată într-un anunţ postat de Radu Savopol pe profilul său de LinkedIn, reţea de socializare pentru mediul de business.

Take Five Coffee a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 1,75 milioane de lei, având o pierdere de peste 200.000 de lei, conform datelor publice. Veniturile au fost în scădere faţă de 2019, când a înregistrat aproape 2 milioane de lei. Contactat de ZF, Radu Savopol a explicat ca firma a fost nevoită să mai închidă din unităţi, din cauza pandemiei. Astfel, din cele şase locaţii pe care le avea în Constanţa şi una în Sibiu, potrivit datelor de pe site-ul firmei, a mai rămas doar cu patru locaţii în oraşul Constanţa.

"Am preluat trei spaţii, fondul comercial (activ asociat cu achiziţia unei companii de catre altă - n. red.). Au avut mai multe locaţii, dar le-au închis şi au mai rămas cu patru, iar pe una din ele au păstrat-o", a spus Radu Savopol pentru ZF.

El a adăugat că investiţia estimată în reamenajarea celor trei cafenele este de peste 50.000 euro. Ele vor fi operate în franciză de către partenerii actuali.

Recent, fondatorii 5 to go au mai preluat Sunday Bagel, un business fondat în 2014 de doi tineri antreprenori - Ionuţ Rusu şi Alexandru Petrescu.

Pentru Radu Savopol şi Lucian Bădilă au mai preluat de-a lungul timpului şi alte afaceri precum Fika18 – producţie de croissante - şi Cereal Crunch – concept de HoReCa bazat pe cereale.

În prezent, grupul 5 to go, care a luat naştere în 2015, depăşeşte 250 de unităţi, iar până la finalul anului este estimat că va ajunge la 300 de cafenele la nivel naţional. În plus, anul acesta 5 to go a făcut primii paşi internaţionali, prin deschiderea alături de Donuterie a cinci unităţi în Franţa.

Obiectivele grupului sunt de a ajunge la un total de 1.000 de unităţi în România, în următorii cinci ani.