Dragoş Damian, Terapia Cluj: Fără o creştere de cel puţin 15-20% a salariului minim, rămâne deschisă invitaţia de muncă la negru şi evaziune fiscală

Autori: Răzvan Botea , Iulian Anghel 10.09.2021

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, scrie, într-o opinie transmisă ZF, că este nevoie de o creştere a salariului minim de cel puţin 15-20%, astfel încât tentaţia pentru munca la negru şi evaziune fiscală să scadă. O creştere de doar 10% a salariului minim pe economie ar acoperi doar inflaţia din 2019-2020, mai spune el.

„Fără o creştere a salariului minim de cel puţin 15-20% - o creştere de 10% acoperă doar inflaţia 2019-2021 - rămâne deschisă invitaţia la muncă la negru şi evaziune fiscală. Să vedeţi câţi vânzători de nuieluşe şi vâsc vom avea la iarnă...“, spune Dragoş Damian.

De asemenea, în cadrul opiniei, în care prezintă diferenţa dintre preţul energiei în România şi în alte ţări din regiune, el arată că, după liberalizarea pieţei, preţul pentru consumatorii industriali la energie electrică a crescut de la 104 euro/MWh la 133 euro/MWh, cel mai mare din regiune. Preţul la gaz este mai mare de 45 de euro/MWh, de asemenea cel mai mare din regiune, reiese din datele culese de Dragoş Damian.