Gilles Morel, preşedintele Whirlpool EMEA: Nu avem în plan să deschidem o fabrică, dar cumpărăm componente din România. Valoarea achiziţiilor e aproape aceeaşi cu ceea ce vindem local. Whirlpool România şi-a bugetat o cifră de afaceri de 330 mil. lei în acest an, aproape de nivelul din 2019, conform datelor comunicate anterior

Autor: Cristina Roşca 10.09.2021

♦ Grupul american Whirlpool este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa mondială a electrocasnicelor ♦ Local, gigantul e prezent de peste 25 de ani cu operaţiuni de import şi distribuţie ♦ Compania are fabrici pe continent în UE - Italia, Polonia şi Slovacia -, dar şi în afară - în Marea Britanie şi Rusia.

Grupul american Whirlpool, unul dintre cei mai mari producători de elec­tro­casnice din lume, cu afaceri anuale de circa 20 miliarde de dolari, cumpără din România coponente şi alte materii prime pe care le trimite la fabricile din alte ţări. Local, gigantul are doar operaţiuni de import şi distribuţie, nu şi producţie. Mai mult, nu există în plan o astfel de investiţie într-o fabrică.

„Nu avem un astfel de plan în acest moment (de a deschide o fabrică - n.red.), întrucât suntem deja bine reprezentaţi în materie de fabrici în întreaga Uniune Europeană, dar din România cumpărăm componente. Cumpărăm, de fapt, materiale şi componente pentru aproape aceeaşi valoare cu ceea ce vindem în România“, spune Gilles Morel, pre­şedintele pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) în cadrul Whirlpool. El a fost prezent în România pentru o vizită.