Teodor Birţ, Asociaţia Administratorilor Pieţelor: „Produsele au ajuns mai repede la piaţă, pentru că producătorii şi-au făcut solarii. Pieţele au fost foarte aprovizionate în prima parte a anului“. La finalul anului 2020, în România erau puţin peste 500 de pieţe agroalimentare, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii

Autor: Florentina Niţu 11.09.2021

Investiţiile în sere şi solarii, din fonduri proprii sau europene, făcute de fermierii români, se văd în pieţe. Odată cu cultivarea fructelor şi legumelor în spaţii protejate, producătorii şi-au permis să lungească sezonul de producţie, faţă de momentul în care cultivau doar în câmp, şi să livreze la piaţă mai repede anumite tipuri de fructe sau legume, susţine Teodor Birţ, preşedintele Asociaţiei Administratorilor Pieţelor din România.

„În 2021 produsele agroalimentare au ajuns mai repede la piaţă, pentru că producătorii şi-au făcut solarii. Pieţele au fost foarte aprovizionate în prima parte a anului. (...) Categoric acest an a fost mai bun decât anul trecut, chiar dacă încă sunt măsuri de pre­venire a corona­virusului în pieţe, pentru că e mult mai bine să le respecţi, decât să nu poţi să vinzi“, spune Teodor Birţ.